Yumurtalı çiğ köfte nasıl yapılır

Çiğ köfte yapmanın püf noktaları
Yumurtalı çiğ köfte nasıl yapılır ?
Ülkemizin en lezzetli yiyeceklerinden biri olan çiğ köfte yöresine göre farklılık gösteren yapılışlara sahiptir. Bunlardan biri de yumurtalı çiğ köftedir. Yumurtalı çiğ köfte nasıl yapılır diye merak edenler için yumurtalı çiğ köfte yapılışı anlatacağız. Çiğ köfteye farklı tatlar katmak isteyenler için gerçekten lezzetli bir tarif. Her ne kadar uğraştırıcı olsa da sonunda değdiğini göreceksiniz. Genel olarak Urfa yöresinin özel lezzetlerinden.
Yumurtalı çiğ köfte nasıl yapılır sorusunun cevabına gelecek olursak öncelikle malzemelerden başlayalım. Dört çay bardağı ince bulgur, bir orta boy kuru soğan, bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı biber salçası, altı yemek kaşığı isot, bir çay kaşığı karabiber, iki diş sarımsak, yarım demet maydanoz, yarım demet yeşil soğan, iki adet yumurta, bir çay bardağı sıvı yağ, bir yemek kaşığı tereyağı ve tuz olarak malzemelerimizi listeleyebiliriz.
Yumurtalı çiğ köfte nasıl yapılır sorusunun cevabının diğer bir kısmı ise yapılış aşamasıdır. Yeşil soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde doğrayın ve üzerinde bir çay kaşığı karabiber döküp daha sonra kullanmak üzere kenarda bekletin. Büyük boy bir tepsi içine ince ince doğranmış kuru soğan, domates salçası, biber salçası, sarımsak, isot, tuz ve bulguru koyarak yoğurmaya başlayın. İlk beş dakika hiç su eklemeden yoğurun. Ardından ortalama beş dakika arayla köfteye iki avuç dolusu soğuk su ekleyerek köftenizi yoğurmaya devam edin. Su ekleme işlemini birkaç kez daha tekrarlayın. Son suyu ekledikten sonra yeşillikleri de ekleyin ve biraz daha yoğurmaya devam edin. Yumurtaları kızgın yağda pişirin ve köfteye ekleyip biraz daha yoğurun. Küçük sıkımlar halinde ayran ve marulla ikram edebilirsiniz
Whatsapp
Çiğköftem
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?