Çiğ köfte kalori

En güzel çiğ köfte tarifi
Çiğ köfte kalori
 
Türk mutfağının en sevilen ve hazırlaması zahmetli ve emek isteyen çiğ köfte içeriğinin zenginliği sebebiyle çok sağlıklı bir yiyecektir. Çiğ köfte kalori Tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Ana vatanı Adıyaman olan çiğ köfte zamanla Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olmuştur. Ekonomik ve lezzetli olması sebebiyle çok tercih edilen çiğ köfte kontrollü tüketildiği zaman zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Çiğ köfte kalori içeriğinde bulunan zengin ve doyurucu besin maddeleri sayesinde tokluk hissini arttırmaktadır. Bağışıklı güçlendirmektedir. İçerisindeki A, E ve C vitaminleri günlük ihtiyaç duyulan vitaminleri de karşılamaktadır.
 
Çiğ köftenin ana malzemelerinden biri olan bulgur doğal olarak doyurucu özelliği olan bir besindir. Aşırıya kaçılmadığı sürece kilo olarak bir sorun çıkarmamaktadır. İçerisindeki vitaminler sayesinde grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara şifa olmaktadır. Çiğ köfte kalori Kalp krizi riskini de azalttır ve felç olma riskini engeller.
 
Çiğ köfte kalori Bir porsiyon çiğ köfte dürüm yaklaşık olarak 360 kalori değerindedir. Protein, %44 karbonhidrat, %46 yağ maddesi içermektedir. Bir porsiyon etsiz çiğ köfte yaklaşık olarak 181 kalori değerindedir. 32 gram karbonhidrat, 4 gram yağ ve 4 gram protein içermektedir. Çiğ köfte etsiz olarak tüketildiği zaman bulgur miktarının yüksel olmasından dolayı karbonhidrat açısından bir hayli yüksek bir değere sahiptir. Buna karşılık etsiz tüketilen çiğ köftenin protein değeri ve yağ oranı da azalmaktadır.
Whatsapp
Çiğköftem
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?